Speel video
Gratis verzending in België vanaf €50
  • [BINNENKIJKEN] Bel-etage woning met hout in de hoofdrol
  • Reageer naar de auteur.
    Elien Lanssens
  • BINNENKIJKENHAYMuutoTreku

[BINNENKIJKEN] Bel-etage woning met hout in de hoofdrol

[BINNENKIJKEN] Bel-etage woning met hout in de hoofdrol

We zijn altijd nieuwsgierig naar het interieur van onze klanten! Hoe krijgen onze meubelen, verlichting of decoratie een plek in huis? Daarom trekken we op pad om in beeld te brengen hoe jullie wonen. Alle hoeken van de leefkamer komen aan bod. De kleuren, de indeling of de sfeer: het kan maar inspireren!

In deze blog kijken we binnen in de bel-etage woning van Céline en Louis. Ze kozen resoluut voor veel hout in hun interieur. Het natuurlijke kleurenpallet zorgt voor rust in het familiehuis en trekt de aandacht naar de verfijnde details van de meubelen.

Hout op hout
Wat je meteen opvalt bij het binnenkomen van de woonkamer is de prachtige donkere plankenvloer. Céline en Louis wilden de warmte die het parket uitstraalt graag versterken met licht houten meubelen. In de eethoek kozen ze voor een tafel en kast in naturel eikenhout. De 70/70 eettafel van Muuto combineert een houten blad met open poten uit aluminium van jawel, 70 op 70 cm. Voor de Kai kast van het Spaanse Treku bepaalden we samen de indeling. Door enkel bovenaan gesloten kasten te nemen, is het ontwerp licht met toch voldoende opbergruimte. En voor wie nog zou twijfelen, hout op hout is een goeie keuze voor een warm interieur.

Binnenkijken bel-etage

Verfijnde details
Het natuurlijke kleurenpallet zorgt voor rust in huis, waardoor de verfijnde details van de meubelen extra aandacht krijgen. Zo oogt het blad van de eettafel heel dun ondanks de lengte van ruim 2,5 meter.
Ook de houten verbindingen van de dressoirkast springen in het oog.

Binnenkijken bel-etage detail hout

In het salon staat trouwens een tweede kast van Treku: het televisiemeubel op elegante zwarte poten heeft dezelfde houtafwerking met mooi afgelijnde deuren. Het zwarte accent komt dan weer terug in de tray bijzettafels van HAY, waarvan het design bestaat uit een dienblad op een licht metalen frame. Door de verschillende formaten te combineren, zorg je voor een flexibele opstelling die speels is.

Binnenkijken bel-etage salon

Binnenkijken bel-etage tray bijzettafels

Binnenkijken bel-etage detail treku

Familiehuis
Door te kiezen voor eikenhouten meubelen, investeerden Céline en Louis in een stevige en kwaliteitsvolle basis voor hun interieur. Niet onbelangrijk met kinderen in huis, want hier mag geleefd worden. Door niet te gaan overdrijven met woonaccessoires, heeft dit familiehuis een chique uitstraling. En de vele boeken en platenspeler verraden het al, hier wonen muziekliefhebbers!

TECHNISCHE FICHE

Fotografie door David Barbe

70/70 eettafel eik (Muuto)

Modulaire kasten van Treku, contacteer ons voor een offerte op maat

Tray bijzettafel (HAY) 60x60 cm zwart

Tray bijzettafel (HAY) 40x40 cm zwart

Geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan met jouw interieur? We helpen je graag om stap voor stap keuzes te maken. Contacteer ons vrijblijvend op info@debestekamer.be voor jouw interieurproject(je)!
  • Reageer naar de auteur.
    Elien Lanssens
  • BINNENKIJKENHAYMuutoTreku