Speel video
Gratis verzending in België vanaf €50
  • [BINNENKIJKEN] Huiselijke werkplek met salon en bibliotheek
  • Reageer naar de auteur.
    Elien Lanssens
  • BINNENKIJKENHAY

[BINNENKIJKEN] Huiselijke werkplek met salon en bibliotheek

[BINNENKIJKEN] Huiselijke werkplek met salon en bibliotheek

We zijn altijd nieuwsgierig naar het interieur van onze klanten! Hoe krijgen onze meubelen, verlichting of decoratie een plek in huis? Daarom trekken we op pad om in beeld te brengen hoe jullie wonen. Alle hoeken van de leefkamer komen aan bod. De kleuren, de indeling of de sfeer: het kan maar inspireren!

In deze blog kijken we binnen in de thuiswerkplek van Eva. Deze kamer ademt een perfecte balans tussen werk en ontspanning. Er is een ruim bureau met zicht op de tuin, een salon en een bibliotheekkast boordevol boeken.

Thuiswerken is voor velen de norm geworden het voorbije jaar, maar hoe richt je zo’n werkplek dan in? Voldoende werkruimte en een goede bureaustoel zijn de basis. In plaats van een klassiek bureaumeubel koos Eva voor een T12 tafel van HAY met een zwart linoleum blad. Het getal 12 verwijst naar de rondingen van het frame en het tafelblad die allemaal een radius van 12mm hebben. Het minimalistische design zorgt voor een plaatje dat klopt. Ook de comfortabele bureaustoel komt uit de collectie van HAY en combineert een gestoffeerde About A Chair kuip met een onderstel op wielen. De perfecte setting om je computerwerk te doen.

Blog thuiswerkplek tafel hay

Blog thuiswerplek detail bureautafel

Zonder directe collega’s om je heen, is het des te belangrijker om van je werkplek een sfeervolle omgeving te maken. De persoonlijke objecten en houten bibliotheekkast zorgen voor een op en top huiselijk gevoel. Als tegengewicht voor de vele boeken in verschillende kleuren en formaten, hield Eva het kleurenpallet van de sofahoek bewust neutraal en rustgevend. De Mags sofa bestaat uit twee lounge modules om ontspannen languit te kunnen liggen. De beige wollige stof komt uit de Hallingdal collectie van Kvradat. Het Ease Loop tapijt van Ferm Living in een gelijkaardige tint zorgt voor extra textuur door zijn weving in ongelijke lussen.   

Blog thuiswerkplek mags sofa

Blog werkplek detail mags sofa

Nog enkele aandachtspunten bij de inrichting van je werkplek zijn licht, opbergruimte en planten. De grote raampartij bij de bureautafel zorgt hier voor veel natuurlijk licht. Maar een goede bureaulamp is in vele gevallen onmisbaar. Naast gefocust licht, is het ook belangrijk dat je aandacht niet wordt afgeleid door rommel. Een organizer op je desk of een vilten opbergmand van Muuto zijn dus handig om in de buurt te hebben. Tot slot zijn groene planten niet alleen decoratief in je interieur maar geven ze ook zuurstof.

TECHNISCHE FICHE

Fotografie door David Barbe

T12 tafel (HAY)

Mags Sofa (HAY)

Ease loop tapijt (Ferm Living)

Restore opbergmand (Muuto)

 

 

  • Reageer naar de auteur.
    Elien Lanssens
  • BINNENKIJKENHAY