Speel video
Gratis verzending in België vanaf €50
  • Designweek Milaan 2019
  • Reageer naar de auteur.
    Elien Lanssens
  • MuutoNormann CopenhagenSalone del Mobile (Milaan)String

Designweek Milaan 2019

Milaan is de stad die ons (design)hart heeft gestolen! We houden van de klassieke architectuur met imposante palazzo’s, de stijlvol geklede en druk gesticulerende Italianen, de verse pasta’s en sterke koffies die je aan de bar bestelt. En vooral deze week, tijdens het Salone del Mobile, haalt Milaan werkelijk alle design uit de kast om op te vallen.

Een bezoek aan deze meubelbeurs staat om de twee jaar in onze agenda. Helaas volgen we dit jaar de trends en interieurideeën vanop afstand. Maar niet getreurd, onze merken delen maar al te graag wat ze in hun schild voeren.

Het Zweedse merk STRING trekt een volledig huis op om te tonen hoe je de praktische wandrekken in werkelijk elke ruimte kan gebruiken. De aandacht gaat naar de nieuwe beige kleur en de outdoor collectie. Maar String viert ook feest! Zeventig jaar bestaat het merk en dus nodigden ze ontwerper Mats Theselius uit om een exclusief pocket rekje te ontwikkelen. Het tijdloze String design wordt geaccentueerd door het gebruik van glazen legplanken. De metalen zijpanelen krijgen dezelfde kleur als de snijkant van het glas, waardoor de pocket samensmelt tot een nieuw geheel.

Designweek Milaan String pocket glas Designweek Milaan String pocket glas detail

MUUTO verrast met een aantal nieuwe producten. Ze stellen de Oslo eetkamerstoel voor, de kleine broer van de comfortabele Oslo sofa uit de collectie. Het speelse design ziet er knus uit en dus zijn we heel benieuwd om deze stoel te kunnen testzitten. De houten tafel is een uitbreiding van de Linear reeks, die nu nog sterker wortelt in de Scandinavische design traditie. En tot slot zagen we de Relate bijzettafel, wat knap en handig om naast je sofa te hebben!

Designweek Milaan Muuto Oslo stoel Designweek Milaan Muuto Oslo stoel kleuren
Designweek Milaan Muuto Linear hout Designweek Milaan Muuto relate bijzettafel

Bij NORMANN COPENHAGEN is ons vooral de gedurfde setting opgevallen. De stand werd gevormd naar een kleurrijk landschap geïnspireerd door de abstracte tuinarchitectuur van de Braziliaanse kunstenaar Roberto Burle Marx.

Designweek Milaan Normann Copenhagen Designweek Milaan Normann Copenhagen stand

Ook de Belgische ontwerpers zijn sterk aanwezig in Milaan. Het platform "Belgium is design" maakte een handige interactieve kaart om de designers te lokaliseren.

En dan vallen er nog talloze installaties in de stad te ontdekken. Design editor Augusta Pownall selecteerde haar favorieten voor Dezeen, het online magazine voor architectuur, interieur en design.

Milaan, volgend jaar tekenen we zeker present!

  • Reageer naar de auteur.
    Elien Lanssens
  • MuutoNormann CopenhagenSalone del Mobile (Milaan)String