Speel video
Gratis verzending in België vanaf €50
  • {INTERIEURTIP} Hoe kies je de juiste barkruk?
  • Reageer naar de auteur.
    Elien Lanssens
  • HAYINTERIEURTIPNormann CopenhagenQuinze&Milan

{INTERIEURTIP} Hoe kies je de juiste barkruk?

Is jouw keuken het hart van de woning waar het gezin kookt, praat en eet? Heb je een ontbijtbar of kookeiland?  Dan maakt een design barkruk het gezellige plaatje compleet. We geven je enkele tips om de juiste stoel te kiezen.

  1. Kies de juiste hoogte van barkruk

Een comfortabele zithouding is belangrijk bij de keuze van je barkruk. Te laag zitten is heel vervelend en met je knieën tegen het werkblad ook. Om jezelf genoeg plaats te geven, moet je rekenen op 25 à 30 cm tussen het werkblad en het zitvlak van de stoel. Barkrukken komen standaard in een lage (65 cm) en hoge (75 cm) versie. Zo wordt het onderscheid gemaakt tussen een stoel voor een keukeneiland en een hogere stoel zoals aan een bar. Controleer dus zeker de hoogte van je werkblad.

  1. Aantal barkrukken

Hoeveel mensen kunnen aanschuiven aan jouw bar? Op je gemak zitten heeft ook te maken met de vrije ruimte rondom je stoel. Om elleboogstoten te voorkomen, reken je best zo’n 60 cm voor elke barkruk. Zo blijft iedereen binnen zijn comfortzone. Als je ruimte krap is, informeer dan naar de modellen van barkrukken die een smalle basis hebben. Onze barkrukken hebben een basis waar de afmeting varieert van 40 tot 50 cm. De lengte van het werkblad nameten is dus ook zeker een must. 

  1. Vormgeving van de barkruk

Nu komt het leuke deel van de zoektocht! Welke uitstraling past bij jouw interieur? We tonen je verschillende stijlen aan de hand van foto's van onze persoonlijke favorieten.

Barkrukken met een lage rugleuning zien er niet alleen elegant uit, ze schuiven ook gemakkelijk onder het werkblad. De AAS32 barkruk van het Deense label HAY heeft bijvoorbeeld een kleine opstaande steun die comfortabel voelt om lang neer te zitten.

HAY AAS32 barstoel

Ook de afwerking van het onderstel heeft een grote invloed op de stijl van je barkruk. Metalen of chroom poten zorgen voor een strakke tot industriële look. Kijk maar naar deze Form barstoelen van Normann Copenhagen.

Normann Copenhagen - form barstool

Houten poten daarentegen zorgen voor een natuurlijke en warmere look. Met bleek eikenhout breng je een Scandinavische touch in huis. Donker gebeitst hout of walnoot geven dan net weer een retro karakter.

En natuurlijk hoeft het niet altijd zwart of wit te zijn! Een zitting in kleur brengt leven aan tafel. Heb je al veel kleur in huis? Laat dan één van de tinten terugkeren voor een harmonieus geheel. Knallen met een fel kleurtje kan natuurlijk ook altijd en zeker als je een strak zwart-wit interieur hebt. De prachtige rode krukken hieronder zijn van het Belgische label Quinze&Milan.

Quinze&Milan - pilot barstoel

We hopen dat deze tips kunnen helpen bij de keuze van jouw barkrukken.

Bekijk hier alle modellen.

Kan je nog advies gebruiken bij de keuze van hoogte, kleur of afwerking? Neem dan gerust contact op met ons door een mailtje op info@debestekamer.be

Een stoel uitproberen? Altijd welkom in onze woonwinkel in Kortrijk (Overleiestraat 3), we geven met plezier meer uitleg!

HAY - AAS32 barstoel
HAY - Soft Edge barstoel

Normann Copenhagen - form barstool
HAY - Revolver barstoel
HAY - Soft Edge barstoel
HAY - Hee barstoel

 

  • Reageer naar de auteur.
    Elien Lanssens
  • HAYINTERIEURTIPNormann CopenhagenQuinze&Milan