Speel video
Gratis verzending in België vanaf €50
  • Lege muur? Kunst te huur!
  • Reageer naar de auteur.
    Elien Lanssens

Lege muur? Kunst te huur!

Lege muur? Kunst te huur!

We krijgen soms de vraag van klanten hoe je een interieur persoonlijker kan maken. Jouw meubelen kunnen dan wel gestyled zijn ‘zoals in de boekjes’, maar een persoonlijk interieur voelt ongedwongen en gezellig aan. Het uitstallen van foto’s of souvenirs met fijne herinneringen is een goed begin. Maar heb je al eens aan kunst gedacht? De perfecte manier om je uit te spreken en die lege muur aan te kleden. Dan stelt zich alleen de vraag, waar begin je met zoeken?

We laten jullie graag kennismaken met Kunst in Huis, een Belgisch kunstplatform dat hedendaagse kunst voor iedereen toegankelijk maakt. Kunst in Huis telt een collectie van meer dan 5.000 kunstwerken van 370 Vlaamse en Brusselse kunstenaars. De collectie omvat zowel schilderijen, fotografie, collages, illustraties, textiel als ruimtelijk werk. Het systeem werkt zoals een bibliotheek waar je kunst kan uitlenen (oftewel huren) met een abonnement. De hele verzameling kunstwerken staat online, maar ook in Kortrijk hebben ze een filiaal waar je advies kan vragen. Het staat je vrij om je kunstwerk regelmatig in te wisselen voor een ander werk. Zo breng je dynamiek in je interieur en kan je je smaak gaan verfijnen. De perfecte match gevonden? Dan kan je het werk ook bij hen aankopen.

(Kunst in Huis, filiaal Kortrijk)

Wij kozen als eerste werk voor de winkel het schilderij Flow van Samuel Vanderveken, een wervelwind van vorm en kleur.

(de Beste Kamer, foto door Delphine Dedeken)

En nog een leuk extraatje: je kan ook kunst cadeau doen voor 6 of 12 maanden. De fysieke kunstcheque voor een bedrag van €100 of €190 kan je bij ons kopen in de winkel.

(de Beste Kamer, foto door Delphine Dedeken)

<< IN SAMENWERKING MET KUNST IN HUIS

Kunst in Huis Kortrijk, ​Kapucijnenstraat 10B, 8500 Kortrijk (open op afspraak). 

(De genoemde prijzen zijn actueel op het moment van dit schrijven, maar onderhevig aan verandering. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.) 

  • Reageer naar de auteur.
    Elien Lanssens