Speel video
Gratis verzending in België vanaf €50
  • Samen met Muuto nemen we deel aan het stadsfestival Wonder (19.10-5.11)
  • Reageer naar de auteur.
    Elien Lanssens
  • KortrijkMuuto

Samen met Muuto nemen we deel aan het stadsfestival Wonder (19.10-5.11)

Samen met Muuto nemen we deel aan het stadsfestival Wonder (19.10-5.11)

Van 19 oktober tot 5 november verlegt het creatieve festival WONDER in de Kortrijkse binnenstad de grenzen van je verbeelding. Jong creatief geweld en gevestigde waarden uit alle windrichtingen en disciplines - van design tot kunst - zetten er hun visie op een betere toekomst neer.

Samen met het Deense meubelmerk Muuto brengen we het duurzame en circulaire verhaal van hun Fiber stoelen.

Muuto Fiber Wonder

The Fiber Chair Family, giving new life to plastic waste.

De kunststof stoel heruitgevonden.

Het iconische ontwerp van Iskos-Berlin werd in 2014 op de markt gebracht. Hun eigen, moderne interpretatie van een kuipstoel uit kunststof legt de klemtoon op een sculpturaal design met brede zit voor comfort. Daarnaast kiezen ze ervoor om houtvezel toe te voegen aan het basismateriaal van de kunststof. Dit zorgt voor een tactiel design met een unieke expressie.

Recent kondigde zich een nieuwe generatie Fiber stoelen aan met een zitting uit minstens 80% gerecycleerde kunststof, gewonnen uit postindustrieel afval, en FSC™ gecertificeerde houtvezels. In de tentoonstelling ‘Giving new life to plastic waste’ worden op interactieve wijze de verschillende stappen getoond van grondstof, over product design, tot afgewerkte Fiber stoel. Hoe slaagden ze erin om de kunststof te vervangen door gerecycleerd materiaal zonder toegevingen te doen aan het bestaande design of kleurenpalet?

Kom kennis maken met de volledige collectie Fiber stoelen en leer hoe deze vernieuwing past binnen de bredere duurzaamheidsstrategie van Muuto. Door het gebruik van toekomstgerichte materialen, technieken en een portie creatieve durf is het de ambitie van Muuto om een nieuw perspectief te bieden op Scandinavisch design.

<< MEER INFORMATIE OVER WONDER KORTRIJK 

Geopend van dinsdag tot zondag, 11u tot 18u.

Het gratis parcours telt meer dan 40 installaties over verschillende bijzondere locaties in de stad.

Wonder Kortrijk

  • Reageer naar de auteur.
    Elien Lanssens
  • KortrijkMuuto