Speel video
Gratis verzending in België vanaf €50
  • Stiger Woods, fotografie op hout
  • Reageer naar de auteur.
    Elien Lanssens
  • KortrijkStiger Woods

Stiger Woods, fotografie op hout

Stiger Woods, fotografie op hout

We laten jullie graag kennis maken met Martijn Smulders. Deze artiest woont en werkt in Amsterdam waar hij in zijn atelier foto's overzet op hout onder het label Stiger Woods.

Martijn raakte gepassioneerd door handgemaakte producten tijdens een rondreis in Bangkok (Thailand). Met de idee om foto's te printen op hout ging hij thuis aan de slag. Het ruwe naaldhout wordt opgeschuurd en bedekt met een basislaag witte verf waardoor de barsten en de noten in het gerecycleerde hout goed zichtbaar blijven. De foto wordt met de hand overgezet en opgepoetst met een laagje glanzend epoxy waardoor het glimt als een keramiek tegeltje.

De eerste reeks werken is gebaseerd op de foto's van Studio Aico. De exotische vissen werden gefotografeerd in Groothandel Jan Van As in Amsterdam. 

Wat wij zo leuk vinden aan Stiger Woods is de robuuste ondergrond van elk werk dat zorgt voor extra karakter en uniciteit. 

Op zaterdag 25 maart en zondag 26 maart stellen wij Stiger Woods graag aan jullie voor op de tweede editie van de lifestyle bloemenmarkt op Overleie in Kortrijk. Om in het thema te blijven nemen we extra foto's van planten en kruiden mee!

Bron: Hutspot interviews (http://www.hutspotamsterdam.com/)

Foto's: Studio Aico (http://studioaico.nl/)

  • Reageer naar de auteur.
    Elien Lanssens
  • KortrijkStiger Woods