translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title Speel video

deBesteKamer blogt

The Best Five - onze 5 favoriete designs met korting.

Afgelopen weekend vierden we de vijfde verjaardag van onze woonwinkel. We kozen hiervoor onze vijf favoriete designs (voor elk jaar één) en presenteerden die in de expo ‘The Best Five’. En het feest gaat verder in de winkel! Nog tot en met 31 oktober trakteren we met kortingen op de geselecteerde producten. Plan dus maar snel een bezoek aan onze winkel.

  • Loopholes collectie (Atelier Belge) -15%
  • Fiber stoelen (Muuto) -10%
  • Ply tapijten (Muuto) -10%
  • Staande plantboxen (Ferm Living) -15%
  • Copenhague tafels (HAY) -10%

Tot binnenkort,
Elien en Tom

Loopholes Atelier BelgeSpeels, functioneel en Belgisch. “De Loopholes wandrekken van Atelier Belge voelen zich overal thuis: van de keuken tot de badkamer of op kantoor. Dit speelse design geef je zelf vorm door een metalen rooster te combineren met bakjes, planken en haken. Voor ons de perfecte manier om je persoonlijke objecten of planten instagram-proof te etaleren.”

 

Fiber stoelen Muuto Innovatief materiaal, pure kleuren en gestript tot de essentie. “De naam ‘fiber’ verwijst naar het innovatieve composiet waaruit de kuip van deze stoel is gemaakt. Naast kunststof, zorgen 25% houtvezels voor een matte look met fijne vezeltextuur die heel aangenaam aanvoelt. Het design is herkenbaar gestript tot de essentie met een comfortabele stoel als resultaat. Door de complementaire kleuren te mixen rond je tafel, creëer je met gemak een originele huiselijke setting.”

 

Ply tapijt MuutoVakkundig geweven met precisie. “Ply is een elegant en onderhoudsvriendelijk tapijt. Het wordt uit 100% wol geweven in een zigzag patroon volgens de Scandinavische traditie. Deze structuur roept een levendig driedimensionaal effect op zonder te opvallend te zijn. De zes verschillende kleurencombinaties zijn evenwichtig en handig om warmte in je interieur te brengen.”

 

Plantbox Ferm LivingLifestyle met groene planten. “De Plant Box is een klassieker uit de collectie van Ferm Living. Het design is uitgegroeid tot een brede reeks accessoires om groen in huis te halen. Geef je favoriete plant extra aandacht door ze letterlijk op een voetstuk te plaatsen. Of gebruik de box om je leefruimte in te delen in gezellige hoekjes. Naast planten kan je er ook objecten in op bergen zoals bijvoorbeeld boeken. Zo veel meer dan een klassieke bloempot!”

 

Copenhague tafels HAY Herinterpretatie van de klassieke houten Scandinavische tafel. “Copenhague is een serie tafels ontworpen voor de Universiteit van Kopenhagen in 2013. De aspecten die belangrijk waren voor de school, doen het ook goed in een huiselijke omgeving: een warme indruk, functioneel, duurzaam en eenvoudig schoon te maken. Het design herinterpreteert de klassieke houten Scandinavische tafel. De sterke identiteit wordt bepaald door de schuine poten uit massief eikenhout en het schijnbaar dunne blad met zichtbare multiplex rand.”

Lees verder

The Best Five, vijf jaar deBesteKamer

Oktober 2013

HET BEGON MET EEN TWEET

Marketeer Kurt Ostyn lanceerde vijf jaar geleden een oproep via Twitter. Hij wilde een startende ondernemer een duwtje in de rug geven door een handelspand op het creatieve Buda-eiland in Kortrijk voor korte termijn te verhuren met marketingbegeleiding. Elien en Tom droomden al langer van een eigen winkel en zetten toen hun idee rond betaalbaar design op papier: een ‘clicks and bricks’ verhaal met een webshop als online cataloog en een belevingswinkel om te zien en te voelen. De collectie zou focussen op meubelen voor de woonkamer.

de Beste Kamer, een knipoog naar de plaats waar vroeger de mooiste meubelen stonden.

De zoektocht naar passende meubelen leidt al snel richting Scandinavië. De eerste klinkende namen die worden opgenomen in de collectie zijn String wandrekken (Zweden) en stoelen van HAY (Denemarken). Na een jaartje onder de vleugels van Rolls Conceptstore, worden Elien en Tom verliefd op een groter historisch winkelpand buiten het centrum. Sinds september 2015 is hun woonwinkel thuisgekomen op Overleie.

19 t.e.m. 22 oktober 2018

THE BEST FIVE

deBesteKamer bestaat vijf jaar en daarom kiezen Elien en Tom hun vijf favoriete designs, voor elk jaar één. Deze producten presenteren ze van vrijdag 19 tot en met maandag 22 oktober in de expositie ‘The Best Five’. Benieuwd naar hun keuze?

» Expositie ‘The Best Five’.
» Kortingen op de ‘best five’ producten (binnenkort meer hierover).
» Een leuk cadeau bij elke aankoop.

Waar? Overleiestraat 3, 8500 Kortrijk.
Wanneer? Vrijdag 19 oktober tot en met maandag 22 oktober, 11u tot 18u.

Klik jezelf aanwezig op ons facebook event!

Lees verder

ferm LIVING pop-up shop • Interieur 2016

ferm LIVING pop-up shop • Interieur 2016

Tijdens de Biennale Interieur beurs opent het Deense label ferm LIVING een pop-up shop in hartje Kortrijk. Samen met woonwinkel deBesteKamer wordt het verborgen binnenplein op Overleiestraat 3 ingericht als ‘urban jungle’. Je vindt er de nieuwe collectie van ferm LIVING met veel planten tegen een historisch kader met beschermd koetshuis.

Klik jezelf aanwezig op Facebook om geen enkele update van ons evenement te missen!

Leven met meer planten in huis en je leefomgeving groener maken, hoe pak je dat aan? Laat je door de pop-up shop inspireren om met de juiste accessoires een frisse groene touch in je interieur te brengen. De ‘green living’ producten van ferm LIVING hebben een duidelijke Scandinavische insteek: eenvoudig vormgegeven met aandacht voor natuurlijke materialen. De met zorg gekozen seizoensplanten koop je er ter plekke bij om die leuke setting in één keer mee naar huis te nemen. 

Georganiseerd door: deBesteKamer, ferm LIVING en Gardesign

ferm LIVING pop-up shop maakt deel uit van de ‘Kortrijk Creative City Tour’ tijdens de Biennale Interieur beurs

Adres: Overleiestraat 3, Kortrijk

Openingsuren van 14 tot en met 23 oktober:
Ma-Vrij: 14u tot 18u
Za-Zo: 10u tot 18u

Lees verder

Kortrijk Creative City Tour • Interieur 2016

Kortrijk Creative City Tour • Interieur 2016

De ‘Kortrijk Creative City Tour' laat je tijdens de Biennale Interieur beurs van 14 tot en met 23 oktober het beste van Kortrijk zien en proeven! Je vindt er trendy bars, hippe shops, architecturale parels en fijne restaurants op wandelafstand en in het bruisende hart van de stad. Iedere locatie op het parcours is uniek en zal een werk uit ‘W/O We are the next generation’ tentoonstellen. Deze expo rond de beste studentenprojecten uit de Vlaamse design scholen gaat door in Texture Museum.

Ook onze woonwinkel is een halte op de city tour waar we met één van onze favoriete merken zullen samenwerken. Heel binnenkort meer hierover!

Lees verder