translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title Speel video

deBesteKamer blogt

3 x design in zomers Kopenhagen

De zomervakantie is gestart en net nu kent het weer even een dipje. We verlangen al terug naar die lange zonnige dagen en warme nachten. In afwachting nemen we je graag even mee op fotoreis naar Kopenhagen, onze favoriete citytrip stad bij uitstek. Naast de historische kleine straatjes met bont gekleurde huizen en kanalen, zijn er ook heel wat coole plekken te vinden. De alternatieve straten met kleine start-ups en gezellige koffiebars zijn een plezier om te ontdekken. Design zit duidelijk in het DNA van Kopenhagen: de inwoners zijn er goed gekleed, de fietsen zijn er hip en er huizen enkele van onze belangrijke design merken. We laten je drie keer proeven van de zomer in Kopenhagen!

HAY deelde leuke snapshots van over heel Kopenhagen waar het merk opduikt in het straatbeeld. Want ja, Denen leven buitenshuis vanaf de eerste zonnestralen en daar horen heel veel terrasjes bij. En die liggen liefst aan het water, zoals het nieuwe La Pausa café. Je herkent onder andere de Palissade tuinmeubelen met brede stroken, de Neu bistrotafels en de draagbare PC tafellampjes.

Kopenhagen-HAY-Palissade

Kopenhagen-HAY-elementaire

Kopenhagen-HAY-Palissade-lounge

Kopenhagen-HAY-Palissade-bistro

Kopenhagen-HAY-PC-tafellamp

Kopenhagen is ook de thuisstad van Ferm Living. Enkele weken geleden openden ze er hun eerste boutique & showroom in een indrukwekkend historisch pand aan Kuglegården. We laten je even mee binnenkijken. Met aardse tinten en vele planten creëren ze een verfrissende plek om tot rust te komen in de stad. Wow, kunnen we hier komen wonen?

Kopenhagen-ferm-living-thehome1

Kopenhagen-ferm-living-thehome2

Kopenhagen-ferm-living-thehome3

En hoorde je al van Tivoli? Tivoli is een attractiepark met wereldbekende tuinen in hartje Kopenhagen. Normann Copenhagen gebruikte de kleuren, magie en iconen als inspiratie voor een nieuwe collectie met meer dan 300 design objecten. De terracotta bloempotten, geïnspireerd op de zuilen uit het park, vind je alvast terug in onze selectie (je moet ergens beginnen, nietwaar?).

Kopenhagen-Normann-Copenhagen-Tivoli

Kopenhagen-Normann-Copenhagen-Tivoli1

Kopenhagen-Normann-Copenhagen-Tivoli2

Kopenhagen-Normann-Copenhagen-Tivoli-bloempot

Photo credits :

Foto's Projects by HAY waaronder La Pausa Cafe

Foto's The new Home by ferm Living

Foto's Tivoli door Normann Copenhagen

Lees verder

ferm LIVING pop-up shop • Interieur 2016

ferm LIVING pop-up shop • Interieur 2016

Tijdens de Biennale Interieur beurs opent het Deense label ferm LIVING een pop-up shop in hartje Kortrijk. Samen met woonwinkel deBesteKamer wordt het verborgen binnenplein op Overleiestraat 3 ingericht als ‘urban jungle’. Je vindt er de nieuwe collectie van ferm LIVING met veel planten tegen een historisch kader met beschermd koetshuis.

Klik jezelf aanwezig op Facebook om geen enkele update van ons evenement te missen!

Leven met meer planten in huis en je leefomgeving groener maken, hoe pak je dat aan? Laat je door de pop-up shop inspireren om met de juiste accessoires een frisse groene touch in je interieur te brengen. De ‘green living’ producten van ferm LIVING hebben een duidelijke Scandinavische insteek: eenvoudig vormgegeven met aandacht voor natuurlijke materialen. De met zorg gekozen seizoensplanten koop je er ter plekke bij om die leuke setting in één keer mee naar huis te nemen. 

Georganiseerd door: deBesteKamer, ferm LIVING en Gardesign

ferm LIVING pop-up shop maakt deel uit van de ‘Kortrijk Creative City Tour’ tijdens de Biennale Interieur beurs

Adres: Overleiestraat 3, Kortrijk

Openingsuren van 14 tot en met 23 oktober:
Ma-Vrij: 14u tot 18u
Za-Zo: 10u tot 18u

Lees verder

Maison & Objet à Paris!

 

We hebben genoten van ons verblijf in Parijs tijdens de interieurbeurs Maison & Objet! Van de trends zijn al heel wat lijstjes verschenen die ook ons niet ontgaan zijn: exotische prints met cactussen en ananassen, goud wordt het nieuwe koper, marmer blijft een top natuurlijk materiaal en overal planten.

Voor ons is een beurs natuurlijk ook hét uitgelezen moment om onze leveranciers een bezoekje te brengen en de nieuwe collecties in het echt te zien en te voelen. Op de stand van het Deense label ferm LIVING troffen we vele tinten groen, nieuwe prints voor de met veertjes gevulde kussen en een overvloed aan plantenhangers en bloempotten. Helemaal ons ding!

Ook de Belgen lieten zich opmerken in Parijs met verfrissende stands. In samenwerking met ontwerpster Paola Navone stelt Serax bijvoorbeeld deze witte fish&fish lounge collectie voor.

En dan sluiten we dit blogbericht af met een toeristische tip voor wie op zoek is naar een originele verblijfplaats in Parijs. Canal de l'Ourcq, in het verlengde van het bekende Canal Saint Martin, is een levendige quartier: hippe bars, lokale marktjes en joggers langs het water.

Wij gaan zeker nog eens terug Parijs! Maar nu eerst beslissen welke nieuwe producten we dit seizoen nog opnemen in onze collectie.

A bientôt!

Tom & Elien

Lees verder