translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title Speel video

deBesteKamer blogt

{BINNENKIJKEN} Lichtrijke herenwoning in Kortrijk

We zijn altijd nieuwsgierig naar het interieur van onze klanten! Hoe krijgen onze meubelen, verlichting of decoratie een plek in huis? Daarom trekken we op pad om in beeld te brengen hoe jullie wonen. Alle hoeken van de leefkamer komen aan bod. De kleuren, de indeling of de sfeer: het kan maar inspireren!

In deze reportage: een lichtrijke herenwoning in Kortrijk met hoge plafonds en blankhouten parket. Onze huisfotograaf David Barbe kroop deze keer achter de lens voor een intiem portret van zijn eigen woning. De interieurstyling met oog voor kunst, detail en groen is verzorgd door zijn vrouw Katleen.

Binnenkijken herenwoning - Muuto outline sofa

We komen binnen in de leefruimte die prachtige klassieke elementen telt zoals een kroonluchter, hoge deuren, sierlijsten en schouwmantels. Door het kader bewust wit te houden en te kiezen voor lange witte gordijnen voelt deze ruimte heel licht aan. Om dat gevoel te bewaren, willen David en Katleen een comfortabele sofa die compact én elegant is. De Outline zetel van Muuto op zwart aluminium poten past perfect in het plaatje. Het design is opgebouwd uit duidelijk omlijnde zitkussens die zorgen voor een elegante uitstraling. De zwart-wit gespikkelde Hallingdal stof geeft karakter en wordt verzacht met enkele kleurrijke kussens in velours. Het donkergroen en amber sluiten mooi aan bij de vele planten en terracotta potten.

Binnenkijken herenwoning - Muuto Outline sofa kussens

Binnenkijken herenwoning - Muuto Outline sofa setting

Binnenkijken herenwoning - Muuto Outline sofa detail

Achteraan de woning vinden we de keuken met een ruim kookeiland én zicht op de stadstuin. Dit is de ideale plek om met het gezin te koken, eten en praten. Een design barkruk mag hier zeker niet ontbreken. De Pilot barkrukken met rode zitting zijn van het Belgische merk Quinze & Milan. De houten poten worden (zonder schroeven) vastgedraaid in de polypropyleen zitting. De connectie van het hout en de kunststof is heel simpel maar oogt gesofisticeerd.

Binnenkijken herenwoning - Quinze & Milan Pilot barkruk rood

Binnenkijken herenwoning - Quinze & Milan Pilot barkruk

TECHNISCHE FICHE

Outline zetel 2zit (Muuto): Hallingdal 166 stof

Velours kussens (Semibasic): donkergroen en amber

Pilot barkruk (Quinze&Milan): rood met gelakte eik

Plantbox en beton bloempotten (Ferm Living)

 

Lees verder

{INTERIEURTIP} Hoe kies je de juiste barkruk?

Is jouw keuken het hart van de woning waar het gezin kookt, praat en eet? Heb je een ontbijtbar of kookeiland?  Dan maakt een design barkruk het gezellige plaatje compleet. We geven je enkele tips om de juiste stoel te kiezen.

  1. Kies de juiste hoogte van barkruk

Een comfortabele zithouding is belangrijk bij de keuze van je barkruk. Te laag zitten is heel vervelend en met je knieën tegen het werkblad ook. Om jezelf genoeg plaats te geven, moet je rekenen op 25 à 30 cm tussen het werkblad en het zitvlak van de stoel. Barkrukken komen standaard in een lage (65 cm) en hoge (75 cm) versie. Zo wordt het onderscheid gemaakt tussen een stoel voor een keukeneiland en een hogere stoel zoals aan een bar. Controleer dus zeker de hoogte van je werkblad.

  1. Aantal barkrukken

Hoeveel mensen kunnen aanschuiven aan jouw bar? Op je gemak zitten heeft ook te maken met de vrije ruimte rondom je stoel. Om elleboogstoten te voorkomen, reken je best zo’n 60 cm voor elke barkruk. Zo blijft iedereen binnen zijn comfortzone. Als je ruimte krap is, informeer dan naar de modellen van barkrukken die een smalle basis hebben. Onze barkrukken hebben een basis waar de afmeting varieert van 40 tot 50 cm. De lengte van het werkblad nameten is dus ook zeker een must. 

  1. Vormgeving van de barkruk

Nu komt het leuke deel van de zoektocht! Welke uitstraling past bij jouw interieur? We tonen je verschillende stijlen aan de hand van foto's van onze persoonlijke favorieten.

Barkrukken met een lage rugleuning zien er niet alleen elegant uit, ze schuiven ook gemakkelijk onder het werkblad. De AAS32 barkruk van het Deense label HAY heeft bijvoorbeeld een kleine opstaande steun die comfortabel voelt om lang neer te zitten.

HAY AAS32 barstoel

Ook de afwerking van het onderstel heeft een grote invloed op de stijl van je barkruk. Metalen of chroom poten zorgen voor een strakke tot industriële look. Kijk maar naar deze Form barstoelen van Normann Copenhagen.

Normann Copenhagen - form barstool

Houten poten daarentegen zorgen voor een natuurlijke en warmere look. Met bleek eikenhout breng je een Scandinavische touch in huis. Donker gebeitst hout of walnoot geven dan net weer een retro karakter.

En natuurlijk hoeft het niet altijd zwart of wit te zijn! Een zitting in kleur brengt leven aan tafel. Heb je al veel kleur in huis? Laat dan één van de tinten terugkeren voor een harmonieus geheel. Knallen met een fel kleurtje kan natuurlijk ook altijd en zeker als je een strak zwart-wit interieur hebt. De prachtige rode krukken hieronder zijn van het Belgische label Quinze&Milan.

Quinze&Milan - pilot barstoel

We hopen dat deze tips kunnen helpen bij de keuze van jouw barkrukken.

Bekijk hier alle modellen.

Kan je nog advies gebruiken bij de keuze van hoogte, kleur of afwerking? Neem dan gerust contact op met ons door een mailtje op info@debestekamer.be

Een stoel uitproberen? Altijd welkom in onze woonwinkel in Kortrijk (Overleiestraat 3), we geven met plezier meer uitleg!

HAY - AAS32 barstoel
HAY - Soft Edge barstoel

Normann Copenhagen - form barstool
HAY - Revolver barstoel
HAY - Soft Edge barstoel
HAY - Hee barstoel

 

Lees verder