translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title translation missing: nl.general.icons.icon_title Speel video

deBesteKamer blogt

Designweek Milaan 2019

Milaan is de stad die ons (design)hart heeft gestolen! We houden van de klassieke architectuur met imposante palazzo’s, de stijlvol geklede en druk gesticulerende Italianen, de verse pasta’s en sterke koffies die je aan de bar bestelt. En vooral deze week, tijdens het Salone del Mobile, haalt Milaan werkelijk alle design uit de kast om op te vallen.

Een bezoek aan deze meubelbeurs staat om de twee jaar in onze agenda. Helaas volgen we dit jaar de trends en interieurideeën vanop afstand. Maar niet getreurd, onze merken delen maar al te graag wat ze in hun schild voeren.

Het Zweedse merk STRING trekt een volledig huis op om te tonen hoe je de praktische wandrekken in werkelijk elke ruimte kan gebruiken. De aandacht gaat naar de nieuwe beige kleur en de outdoor collectie. Maar String viert ook feest! Zeventig jaar bestaat het merk en dus nodigden ze ontwerper Mats Theselius uit om een exclusief pocket rekje te ontwikkelen. Het tijdloze String design wordt geaccentueerd door het gebruik van glazen legplanken. De metalen zijpanelen krijgen dezelfde kleur als de snijkant van het glas, waardoor de pocket samensmelt tot een nieuw geheel.

Designweek Milaan String pocket glas Designweek Milaan String pocket glas detail

MUUTO verrast met een aantal nieuwe producten. Ze stellen de Oslo eetkamerstoel voor, de kleine broer van de comfortabele Oslo sofa uit de collectie. Het speelse design ziet er knus uit en dus zijn we heel benieuwd om deze stoel te kunnen testzitten. De houten tafel is een uitbreiding van de Linear reeks, die nu nog sterker wortelt in de Scandinavische design traditie. En tot slot zagen we de Relate bijzettafel, wat knap en handig om naast je sofa te hebben!

Designweek Milaan Muuto Oslo stoel Designweek Milaan Muuto Oslo stoel kleuren
Designweek Milaan Muuto Linear hout Designweek Milaan Muuto relate bijzettafel

Bij NORMANN COPENHAGEN is ons vooral de gedurfde setting opgevallen. De stand werd gevormd naar een kleurrijk landschap geïnspireerd door de abstracte tuinarchitectuur van de Braziliaanse kunstenaar Roberto Burle Marx.

Designweek Milaan Normann Copenhagen Designweek Milaan Normann Copenhagen stand

Ook de Belgische ontwerpers zijn sterk aanwezig in Milaan. Het platform "Belgium is design" maakte een handige interactieve kaart om de designers te lokaliseren.

En dan vallen er nog talloze installaties in de stad te ontdekken. Design editor Augusta Pownall selecteerde haar favorieten voor Dezeen, het online magazine voor architectuur, interieur en design.

Milaan, volgend jaar tekenen we zeker present!

Lees verder

Opgeruimd staat netjes met een String wandrek in huis.

Geïnspireerd door de eerste zonnestralen en technieken van Marie Kondo om je huis op te ruimen? Goed, opgeruimd staat netjes! Maar wij vinden het des te leuker als dat handige rek er ook nog eens mooi uitziet. Ontdek alle praktische mogelijkheden van een String wandrek in huis.

String wandrek pocket blush lifestyle

Het Zweedse merk String viert dit jaar zijn zeventigste verjaardag! De eenvoudige boekenplank van ontwerper Nils Strinning groeide uit tot een klassieker binnen de designwereld. We delen graag enkele inspirerende foto's met je. 

<< Ontdek onze String collectie online!

Praktisch, licht & betaalbaar. Met een String plankensysteem kan je elke vrije wandruimte naar eigen wens inrichten. Denk aan de vestiaire in de hal. Een lage wandkast in de woonkamer. Een handig rek in de keuken. Een handdoekenrek in de badkamer. Een praktisch bureau. De mogelijkheden zijn eindeloos!

String wandrek vestiaire

String wandrek woonkamer String wandrek keuken
String wandrek badkamer String wandrek bureau

Geïnspireerd? Je kan zelf al eens bouwen met de String configurator tool. Of stuur ons je plannen door via info@debestekamer.be, dan gaan we samen aan de slag.

De kleine 'String pocket' is een vooraf samengesteld pakket dat bestaat uit twee zijpanelen en drie legplanken van 15 cm diep. Met een tweede pakket kan je de compositie naar wens uitbreiden. De collectie bestaat uit verschillende kleuren en materialen. Samen met styliste Lotta Agaton werd 'blush', een nieuwe roze kleur toegevoegd.

String pocket wandrek grijs lifestyle

Lees verder

{BINNENKIJKEN} Vintage design appartement in Kortrijk

We zijn altijd nieuwsgierig naar het interieur van onze klanten! Hoe krijgen onze meubelen, verlichting of decoratie een plek in huis? Daarom trekken we op pad met fotografe Tine om in beeld te brengen hoe jullie wonen. Alle hoeken van de leefkamer komen aan bod. De kleuren, de indeling of de sfeer: het kan maar inspireren!

In deze reportage: een vintage design appartement in Kortrijk met een donkere houten vloer, witte muren en een prachtige streep zonlicht. De eigenaars zijn actief in de creatieve sector en hebben een voorliefde voor grafische kunst en design curiosa.

De Mags Soft sofa van het Deense merk HAY vormt het hart van de zitruimte. Het exclusieve vol aniline leder in cognackleur heeft een zijdeachtige en warme grip. Deze natuurlijke afwerking zal ervoor zorgen dat het leder mooi veroudert en opgaat in het vintage karakter van het interieur. De sofa is modulair opgebouwd met een lounge om gezellig onderuit te zakken.

Mags Soft Sofa silk leder lounge

Mags Soft Sofa silk leder lounge

Mags Soft Sofa HAY silk leder

Een werkplek afbakenen in je leefruimte? Ook op een beperkte oppervlakte is het mogelijk. Een korte muur nabij het raam werd door onze klanten met een String wandrek omgetoverd tot een home office. De metalen panelen bevestig je aan de muur en vul je naar wens op met houten legplanken en een bureau. Dit systeem is praktisch en toch licht, een schoolvoorbeeld van minimalistisch Scandinavisch design. De combinatie van wit, walnoot en goed uitgekozen objecten vervolledigt opnieuw de vintage look.

String home office

String Home office

String Home office detail

Ook deze accessoires zijn een vermelding waard om de stijl te vervolledigen: kleurrijke dot kussens (HAY), white stone bijzettafel marmer (Zuiver), DLM bijzettafel zwart met handvat (HAY) en een brass hexagon plantenpot (Ferm Living).

Lees verder